fincsi-etelek
fincsi-etelek
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
társ oldalak
 
zene
 
brokkoli felfujt

Brokkolifelfújt 1 kg brokkoli 1 dl tyúkhúsleves 2 ek. vaj só, bors, szerecsendió 2 ek zsemlemorzs 1 g. fokhagymaű1 ek. petrezselyem 4 tojás 1 dl tejföl vaj a formához 1 ek. víz A megpucolt brokkolit a húslével és a vajjal megfőzzük (Mikroplus, 600 W 8-10 perc) Pürésítjük ( lé nélkül) és fűszerezzük. Belekeverjük az összenyomott fokhagymát, a zsemlemorzsát, petrezselymet, a tojásokat és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Kivajazott Ultra Plusban előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük. (én úgy szoktam, hogy 10 perc 750W , mikró, majd 10 perc pirítás a sütőben, így gyorsabb.)

 
gombás vacsi
gombás-sonkás tészta sütőben avagy vacsi 30 perc alatt Hozzávalók: 25dkg gomba 20 dkg sonka vagy akármi más felvágott én szoktam apróra darabolt csirkemellel is készíteni 1 póréhagyma 3dl víz 2dl tejszín 1ek ételízesítő 2gerezd zúzott fokhagyma 1-1 mokkáskanál: bazsalikom, rozmaringés őrölt bors 25 dkg orsó tészta vagy szarvacska 10dkg reszelt füstölt sajt Elkészítés: Felszeleteljük ill. felkockázzuk a zöldségeket és a sonkát. A tejszínt a vízzel és a fűszerekkel összerázzuk a mix-fixben. Az összes hozzávalót az Ultra+ edényünkbe elegyítjük, és 3x 5 percig 650W-on a mikróban meg-megkeverve összefőzzük. Ha a tészta megpuhult rászórjuk a reszelt sajtot és további 5 percre a mikróba tesszük vagy a sütőbe hogy a sajt rápiruljon Jó étvágyat mindenkinek hozzá
 
görögös csirke
Görögös csirkecomb A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd letörölgetjük. Egy bögrébe kb. 1deci olajat teszünk, ebbe öntök görög fűszerkeveréket, kis bazsalikomot, sót. Ezt a keveréket öntjük a csirkecombokra. Kicsit hagyjuk állni.(ha nincs rá idő ez ki is maradhat.) Krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy tepsit picit kiolajozunk, ebbe szétterítjük a krumplit, rátesszük a fűszeres csirkecombokat. Pici vizet öntünk alá, fóliával lefedve 45 percig sütjük 200fokon. Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk. Salátával nagyon finom!
 
pulyka comb tejszinnel
Pulykacomb zöldséges, tejszínes raguval Kuktába tettem 2 db. pulyka alsó combot és az alábbiakat adtam hozzá, nem túl apróra vágva: sárgarépa, gyökét, gomba, fél karalábé, 1 db. nagyobb szem burgonya kockára vágva, zeller, újhagyma, zellerzöld, petrezselyemzöld, 1 db babérlevél, fokhagyma, reszelt szerecsendió, só, bors, vegeta /arány ízlés szerint, ha lett volna itthon még egy kis zöldborsót is tettem volna bele./ Annyi vizet tettem rá, hogy ellepje. Amikor megfőtt kivettem a húst, a többit áttettem egy lábosba és tejszínes habarással besürítettem, a húst vissza és még egy kicsit együtt forraltam.
 
rakj a kedvencek közzé
Don't forget to bookmark us! (CTRL-D)
 
naptár
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
idöjárás

köpönyeg.hu

, most fok,

mai előrejelzés: min , max fok, .
holnapi előrejelzés: min , max fok, .
további időjárás
 
termékek
termékek : tésztacsoda

tésztacsoda

  2007.02.27. 19:00

tészta csoda


 

 

 

A 2007-es év különleges lesz a Tupperware számára, a termékek szempontjából is.

Nagyon sok termékünknek a legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy az ételkészítés előkészítő munkáit megkönnyítik, annak időtartamát lerövidítik. Ilyen termék az új Tésztacsoda.

Mire tudjuk használni, fontos információk a termékről:

-  A Tésztacsodával könnyen és gyorsan készíthetünk különféle édes és sós töltelékkel készült gombócokat. Ezeket főételként és desszertként egyaránt kínálhatjuk.

-  Ezt a praktikus konyhai eszközt nagyon könnyű használni, sok időt takaríthatunk meg vele akkor, ha nagyobb mennyiségű gombócot szeretnénk készíteni.

-  A termék kialakítása nagyon praktikus. A felület rácsos kialakítása miatt, sima felületű vagy hatszögletű “szoknyával” rendelkező gombócot (ravioli, pelmini) egyaránt  tudunk vele készíteni.

-  Amikor a nyújtót végig gördítjük a felületen, a különleges kialakításnak köszönhetően a töltelék nem nyomódik ki a két tésztaréteg közül, csak az egyes darabok válnak el egymástól. Megfordítva a rácsot a gombócok kipotyognak belőle.

-  A Tésztacsodához tartozik egy kétfunkciós kanál. Egyik oldalával a tölteléket adagolhatjuk és tölthetjük a mélyedésekbe. A másik felével - ha szükség van rá - villámgyorsan átnyomkodhatjuk a gombócokat a réseken.

-  A Tésztacsodát helyezzük a 3 Literes Lapos Fagyasztós edény vagy a 3,3 Literes Naptárolós edény fölé, és ebben könnyedén összegyűjthetjük az elkészült gombócokat. Attól függően, hogy azonnal ki akarjuk-e főzni, vagy lefagyasztjuk az előkészített tésztát, máris könnyedén tudjuk mozgatni az elkészült gombócokat.

-  Kipróbálás után mindenki meggyőződhet róla, hogy milyen könnyen és gyorsan elkészíthető 40 darab gombóc.

-  A Tésztacsodát nagyon könnyű tisztítani, langyos vízben kell elmosogatni.

-  A Tésztacsoda négy sarkára tapadó lapocskákat kell felragasztani (benne van a csomagolásban hasonlóan az Új Generációs Kenyértartóhoz), így stabilan megáll az asztalon, a konyhapulton munka közben.

-  A Tésztacsodát tehát könnyű használni, tisztítani és tárolni is.


A Tésztacsoda jelenleg - egyes időszakokban - Tanácsadóink és Vendéglátóink számára elérhetőek. Kérjük, kísérje figyelemmel aktuális ajánlatainkat honlapunkon, illetve érdeklődjön Tanácsadójától!

 

 

Hogyan használd:

1. Lisztezd be alaposan a Tésztacsodát!

 

 

2. Fektesd rá a kinyújtott tésztát!

 

 

3. A mélyedésekbe tegyél az adagoló kanál segítségével 1-1 kanál tölteléket!  

 

 

4. Fektesd rá a másik tésztalapot!

 

 

5. Gördítsd végig a Nyújtót a tésztán!

 

 

6. Fordítsd meg a Tésztacsodát úgy, hogy ráilleszted a Fagyasztós Edényre, majd nyomkodd ki a gombócokat az adagoló kanállal! 

 

 

7. Elkészültek a gombócok főzésre vagy mélyhűtésre.

 

 

8. Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a gombócokat!

 

 

 

 

A különleges ízek kedvelői is fantasztikus új ízeket fedezhetnek fel. Aki nyitott arra, hogy más országok ételeit is megismerje, igazi élmény lesz számára a Tésztacsoda használata. Az elkészített ételek tálalása, fogyasztása egy-egy baráti, családi összejövetel alkalmával biztos sikert fog hozni számára is.

 

 
óra
 
számlálo
Indulás: 2007-02-27
 
naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
hányan vagyunk most!
látotagó olvassa a lapot.
 
csoki parfé
Csokoládé parfé 12 dkg csokoládét lereszelünk, és 4 dl tejszínt kemény habbá verünk. 2 dl tejszínből a 3 tojás sárgájával, a reszelt csokoládéval, ¼ rúd vaníliával és 12 dkg porcukorral forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a formába töltjük, és mélyhűtőben 3-4 órán át fagyasztjuk. Ha kész, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
 
pármai szelet
Pármai szelet (34) / Snöcy 4 szelet karaj(de lehet csirkemellből is) 20 dkg rizs 10 dkg mxikói töldség keverék 4 tojás reszelt sajt A rizst megpirítjuk,sózzuk,beleöntjük a zöldség keveréket,felöntjük forró vízzel,és puhára főzzük.Közben a húst kicsit kiklpfoljuk,sózzuk,borsozzuk,mindkét oldalát világosra sütjük. Egy tepsit ki olajozunk,bele tesszük a hús szeleteket,a rizst fészekszerűen köré rakjuk,bele ütjük az egész tojást,úgy hogy a sárgája egyben maradjon,és megszórjuk reszelt sattal,de a tojásra lehetőleg ne kerüljön sajt.Közepesen meleg sütőben megsütjük,amíg a tojás fehérje megszilárdul.
 
foliás csirke
„Fóliás csirkecombok” Ahány személyre főzöl annyi db csirkecomb,bacon szeletek,füstölt kolbi,személyenként 3kis krumpli,személyenként 1 kissebb hagyma,fokhagyma A combokat besózni,bevagdosi,beledugdosni a f.hagymát,betekerni a baconnel,levágsz egy darab alufóliát/annyi darabot ahány combid van/beleteszed a combot,a hámozott krumplit,a hagymát/egészbe/,a füstölt kolbit,nagyon picit sózod a krumplit és a hagymát.Összecsomagolod a fóliákat,beteszed a csomagokat egy tepsibe,közepes hőn kb 1 órát sütöd.Tálalni úgy szoktam,hogy fóliástól rakom a tányérra,mindenki csomagolja ki magának
 
csokis süti
Csokoládés süti Hozzávalók: 100 g vaj vagy margarin, 2 dl cukor, 3 tojás, 2,5 dl liszt, 3 ek. kakaó, 2 tk. vaniliáscukor, 1 tk. sütpor, késhegynyi só (csipet/pici), 1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mézet használni), 1,5 dl vágott dió vagy mogyoró. A vajat a cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a vaniliáscukrot, a sütport, a sót és belevegyítjük a vajas masszába. Hozzáadjuk a melaszt és a diót. Egy kivajazott, morzsával kiszórt formába tesszük a tésztát. 3 percig teljes hatásfokon sütjük, 3 perc pihenés, 3 perc sütés teljes hatásfokon, 3 perc pihenés, végül még 2 percig sütjük (vagy amíg a tészta megszilárdul). A 'tepsiben' hagyjuk kih7lni. Kockára vágjuk, lehet a tetejére 1 diót tenni díszítésnek.
 
öszibarackos turos süti
&szibarackos túródesszert Hozzávalók: 8 dkg ráma, 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 citrom, 5 dkg mandula, 50 dkg szibarack (lehet konzerv is). A túrót áttörjük, a tojásfehérjékbl készítsünk kemény habot, a megtisztított mandulát daráljuk le, a gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét. A rámát cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojássárgákat és a túrót, a reszelt cirtomhéjat, a citrom levét, a pudingport és végül a tojásfehérjét, majd gondosan keverjük össze. A lecsurgatott gyümölcsöt egyenletes rétegben helyezzük kb. 2 literes, nagy átmérj. edénybe, erre öntsük a túrókrémet. Folpackkal takarjuk le és 20 percig süssük a mikróban 500 W-on. Porcukorral vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
 

Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!