|
Brokkolifelfújt 1 kg brokkoli 1 dl tyúkhúsleves 2 ek. vaj só, bors, szerecsendió 2 ek zsemlemorzs 1 g. fokhagymaű1 ek. petrezselyem 4 tojás 1 dl tejföl vaj a formához 1 ek. víz A megpucolt brokkolit a húslével és a vajjal megfőzzük (Mikroplus, 600 W 8-10 perc) Pürésítjük ( lé nélkül) és fűszerezzük. Belekeverjük az összenyomott fokhagymát, a zsemlemorzsát, petrezselymet, a tojásokat és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Kivajazott Ultra Plusban előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük. (én úgy szoktam, hogy 10 perc 750W , mikró, majd 10 perc pirítás a sütőben, így gyorsabb.) | |
|
gombás-sonkás tészta sütőben avagy vacsi 30 perc alatt
Hozzávalók:
25dkg gomba
20 dkg sonka vagy akármi más felvágott én szoktam apróra darabolt csirkemellel is készíteni
1 póréhagyma
3dl víz 2dl tejszín
1ek ételízesítő
2gerezd zúzott fokhagyma
1-1 mokkáskanál: bazsalikom, rozmaringés őrölt bors
25 dkg orsó tészta vagy szarvacska
10dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Felszeleteljük ill. felkockázzuk a zöldségeket és a sonkát. A tejszínt a vízzel és a fűszerekkel összerázzuk a mix-fixben. Az összes hozzávalót az Ultra+ edényünkbe elegyítjük, és 3x 5 percig 650W-on a mikróban meg-megkeverve összefőzzük. Ha a tészta megpuhult rászórjuk a reszelt sajtot és további 5 percre a mikróba tesszük vagy a sütőbe hogy a sajt rápiruljon
Jó étvágyat mindenkinek hozzá
| |
|
Görögös csirkecomb
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd letörölgetjük. Egy bögrébe kb. 1deci olajat teszünk, ebbe öntök görög fűszerkeveréket, kis bazsalikomot, sót. Ezt a keveréket öntjük a csirkecombokra. Kicsit hagyjuk állni.(ha nincs rá idő ez ki is maradhat.) Krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy tepsit picit kiolajozunk, ebbe szétterítjük a krumplit, rátesszük a fűszeres csirkecombokat. Pici vizet öntünk alá, fóliával lefedve 45 percig sütjük 200fokon. Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Salátával nagyon finom!
| |
|
Pulykacomb zöldséges, tejszínes raguval
Kuktába tettem 2 db. pulyka alsó combot és az alábbiakat adtam hozzá, nem túl apróra vágva: sárgarépa, gyökét, gomba, fél karalábé, 1 db. nagyobb szem burgonya kockára vágva, zeller, újhagyma, zellerzöld, petrezselyemzöld, 1 db babérlevél, fokhagyma, reszelt szerecsendió, só, bors, vegeta /arány ízlés szerint, ha lett volna itthon még egy kis zöldborsót is tettem volna bele./ Annyi vizet tettem rá, hogy ellepje.
Amikor megfőtt kivettem a húst, a többit áttettem egy lábosba és tejszínes habarással besürítettem, a húst vissza és még egy kicsit együtt forraltam.
| |
|
Don't forget to bookmark us! (CTRL-D)
| |
|
Öröknaptár
Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:
|
|
| |
|
köpönyeg.hu
,
most
fok,
mai előrejelzés:
min ,
max fok,
.
holnapi előrejelzés:
min ,
max fok,
.
további időjárás
| |
|
|
|
UltraPlusz
2007.02.27. 19:02
Az UltraPlusz különleges alapanyagból, az ún. likvid kristály polimerből készült. Ez az alapanyag teszi lehetővé, hogy a terméket mikrohullámú és hagyományos sütőben egyaránt lehessen használni. Az UltraPlusz –25°C-tól +230°C-ig hőálló. Kifejezetten sütőben vagy mikrosütőben való melegítésre, sütésre és főzésre fejlesztették ki, emellett azonban alkalmas fagyasztásra, hűtőszekrényben való tárolásra és tálalásra is.
Az UltraPlusz két tetővel rendelkezik. A fehér kizárólag a fagyasztóban és a hűtőben használható, a zöld pedig a hagyományos és a mikrohullámú sütőben.
Javasoljuk, hogy maximum 180°C-on használjátok az edényt, hiszen ez a hőfok bőven elegendő akár sütéshez, akár főzéshez! Az UltraPluszt 230°C-on legfeljebb 2 órán át szabad használni!
Az UltraPluszt grillezni és a gáztűzhelyen használni nem szabad, mert az egy pontra koncentrálódó hő megolvasztja az edényt.
Az UltraPlusz a fagyasztóból azonnal a sütőbe vagy a mikrohullámú készülékbe tehető – jól tűri a nagy hőmérséklet-ingadozásokat is.
Az edény alsó része némileg szélesebb, mint a teteje – ha belenézünk az edénybe, ennek árnyékát láthatjuk.
A két füle alatti rész egy picit vastagabb, hogy nagyobb legyen a fülek teherbíró képessége. Fontos azonban, hogy az UltraPluszt a sütőből minden esetben két kézzel vegyük ki! Ha csak az egyik fülénél fogva emeljük ki, akkor az étel teljes súlya arra az egy pontra nehezedik, így a fül letörhet. A fül letörése nem garanciális hiba! Mindig használjunk konyharuhát vagy kesztyűt a kivételkor, mert az UltraPlusz nagyon meleg lesz. Zöld tetejét is mindig vigyázva emeljük le, hogy a gőz ne égesse meg kezünket!
A főzési idő az UltraPlusz esetében rövidebb, mint a hagyományos tepsiknél, mivel a tető összegyűjti a párát, és az visszacsepeg az edénybe. Emiatt a húsokhoz, zöldségekhez nincs szükség víz hozzáadására. Ha a húst pirosra akarjuk sütni, az utolsó 5-10 percre vegyük le az UltraPluszról a tetejét! Alacsonyabb ételeknél (pl. sült csirkecombok esetében) helyezzük a húst a tetőbe, és abban pirítsuk meg!
Az UltraPlusz lehetőséget ad arra is, hogy a főételt és a köretet egyszerre készítsük el: helyezzük az edénybe a húst, a tetőbe pedig a rizs-, krumpli- vagy zöldségköretet, és a kettőt egymásra helyezve süssük. Sok időt és energiát spórolhatunk így!
Az elkészült ételeket kizárólag műanyag eszközökkel merjük ki az UltraPluszból, mert a fém eszközök, kések felsértik a felületét. (Még a Kanálbazár Torta is túl éles!)
Ha kenyeret vagy süteményt sütsz az UltraPluszban, tapasztalni fogod, hogy a kisült tészta azonnal nem jön ki az edényből: pár percet várni kell. Nem szabad azonban a forró UltraPluszt az asztallaphoz ütögetni, mert eltörhet!
Ugyancsak kárt tehetsz edényedben, ha fagyott, csontos húst próbálsz beleerőltetni.
Még néhány szót az UltraPlusz tisztításáról. Az edény és a tetők mosogatógépben mosogathatók, de javasoljuk, hogy mosogatószeres meleg vízben mosogasd el rögtön a használat után. Ha az étel beleég az edénybe, nem szabad súrolni! Áztasd mosogatószeres meleg vízbe 2 órára, súlyosabb esetekben egy éjszakára – ezután már könnyűszerrel elmosogathatod.
Ha zsíros kézzel fogjuk meg edényünket sütés előtt, a zsír ráég az edény falára, és barna folt keletkezik – ez is eltávolítható áztatással, vagy erősebb konyhai tisztítószerekkel (pl. Konyhai Domestos). Jobb azonban, ha sütés előtt letöröljük edényünk külső falát. Emellett ügyeljünk arra is, hogy a sütő belső fala tiszta legyen, mert a sütőtérből az edényre kerülő kosz szintén ráég az edényre. A foltosodás az edény használhatóságát nem befolyásolja, és nem garanciális hiba!
Tudnod kell, hogy már az első használat meglátszik az edényen, és többé nem lesz ugyanolyan, mint újkorában.
Az elmondottakat betartva hosszú ideig szép és praktikus darabja lesz konyhádnak az UltraPlusz!
| |
|
|
|
2025. Április
H | K | S | C | P | S | V | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Csokoládé parfé
12 dkg csokoládét lereszelünk, és 4 dl tejszínt kemény habbá verünk. 2 dl tejszínből a 3 tojás sárgájával, a reszelt csokoládéval, ¼ rúd vaníliával és 12 dkg porcukorral forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a formába töltjük, és mélyhűtőben 3-4 órán át fagyasztjuk. Ha kész, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
| |
|
Pármai szelet (34) / Snöcy
4 szelet karaj(de lehet csirkemellből is)
20 dkg rizs
10 dkg mxikói töldség keverék
4 tojás
reszelt sajt
A rizst megpirítjuk,sózzuk,beleöntjük a zöldség keveréket,felöntjük forró vízzel,és puhára főzzük.Közben a húst kicsit kiklpfoljuk,sózzuk,borsozzuk,mindkét oldalát világosra sütjük.
Egy tepsit ki olajozunk,bele tesszük a hús szeleteket,a rizst fészekszerűen köré rakjuk,bele ütjük az egész tojást,úgy hogy a sárgája egyben maradjon,és megszórjuk reszelt sattal,de a tojásra lehetőleg ne kerüljön sajt.Közepesen meleg sütőben megsütjük,amíg a tojás fehérje megszilárdul.
| |
|
„Fóliás csirkecombok”
Ahány személyre főzöl annyi db csirkecomb,bacon szeletek,füstölt kolbi,személyenként 3kis krumpli,személyenként 1 kissebb hagyma,fokhagyma
A combokat besózni,bevagdosi,beledugdosni a f.hagymát,betekerni a baconnel,levágsz egy darab alufóliát/annyi darabot ahány combid van/beleteszed a combot,a hámozott krumplit,a hagymát/egészbe/,a füstölt kolbit,nagyon picit sózod a krumplit és a hagymát.Összecsomagolod a fóliákat,beteszed a csomagokat egy tepsibe,közepes hőn kb 1 órát sütöd.Tálalni úgy szoktam,hogy fóliástól rakom a tányérra,mindenki csomagolja ki magának
| |
|
Csokoládés süti
Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin,
2 dl cukor,
3 tojás,
2,5 dl liszt,
3 ek. kakaó,
2 tk. vaniliáscukor,
1 tk. sütpor,
késhegynyi só (csipet/pici),
1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mézet használni),
1,5 dl vágott dió vagy mogyoró.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a vaniliáscukrot, a sütport, a sót és belevegyítjük
a vajas masszába. Hozzáadjuk a melaszt és a diót. Egy kivajazott, morzsával kiszórt
formába tesszük a tésztát. 3 percig teljes hatásfokon sütjük, 3 perc pihenés, 3 perc
sütés teljes hatásfokon, 3 perc pihenés, végül még 2 percig sütjük (vagy amíg a
tészta megszilárdul). A 'tepsiben' hagyjuk kih7lni. Kockára vágjuk, lehet a tetejére 1
diót tenni díszítésnek. | |
|
&szibarackos túródesszert
Hozzávalók:
8 dkg ráma,
50 dkg túró,
4 tojás,
20 dkg cukor,
1 cs. vaniliás pudingpor,
1 citrom,
5 dkg mandula,
50 dkg szibarack (lehet konzerv is).
A túrót áttörjük, a tojásfehérjékbl készítsünk kemény habot, a megtisztított
mandulát daráljuk le, a gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Reszeljük le a citrom
héját és facsarjuk ki a levét. A rámát cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a
tojássárgákat és a túrót, a reszelt cirtomhéjat, a citrom levét, a pudingport és végül
a tojásfehérjét, majd gondosan keverjük össze. A lecsurgatott gyümölcsöt
egyenletes rétegben helyezzük kb. 2 literes, nagy átmérj. edénybe, erre öntsük a
túrókrémet. Folpackkal takarjuk le és 20 percig süssük a mikróban 500 W-on.
Porcukorral vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
| |
|
|