|
Brokkolifelfújt 1 kg brokkoli 1 dl tyúkhúsleves 2 ek. vaj só, bors, szerecsendió 2 ek zsemlemorzs 1 g. fokhagymaű1 ek. petrezselyem 4 tojás 1 dl tejföl vaj a formához 1 ek. víz A megpucolt brokkolit a húslével és a vajjal megfőzzük (Mikroplus, 600 W 8-10 perc) Pürésítjük ( lé nélkül) és fűszerezzük. Belekeverjük az összenyomott fokhagymát, a zsemlemorzsát, petrezselymet, a tojásokat és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Kivajazott Ultra Plusban előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük. (én úgy szoktam, hogy 10 perc 750W , mikró, majd 10 perc pirítás a sütőben, így gyorsabb.) | |
|
gombás-sonkás tészta sütőben avagy vacsi 30 perc alatt
Hozzávalók:
25dkg gomba
20 dkg sonka vagy akármi más felvágott én szoktam apróra darabolt csirkemellel is készíteni
1 póréhagyma
3dl víz 2dl tejszín
1ek ételízesítő
2gerezd zúzott fokhagyma
1-1 mokkáskanál: bazsalikom, rozmaringés őrölt bors
25 dkg orsó tészta vagy szarvacska
10dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Felszeleteljük ill. felkockázzuk a zöldségeket és a sonkát. A tejszínt a vízzel és a fűszerekkel összerázzuk a mix-fixben. Az összes hozzávalót az Ultra+ edényünkbe elegyítjük, és 3x 5 percig 650W-on a mikróban meg-megkeverve összefőzzük. Ha a tészta megpuhult rászórjuk a reszelt sajtot és további 5 percre a mikróba tesszük vagy a sütőbe hogy a sajt rápiruljon
Jó étvágyat mindenkinek hozzá
| |
|
Görögös csirkecomb
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd letörölgetjük. Egy bögrébe kb. 1deci olajat teszünk, ebbe öntök görög fűszerkeveréket, kis bazsalikomot, sót. Ezt a keveréket öntjük a csirkecombokra. Kicsit hagyjuk állni.(ha nincs rá idő ez ki is maradhat.) Krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy tepsit picit kiolajozunk, ebbe szétterítjük a krumplit, rátesszük a fűszeres csirkecombokat. Pici vizet öntünk alá, fóliával lefedve 45 percig sütjük 200fokon. Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Salátával nagyon finom!
| |
|
Pulykacomb zöldséges, tejszínes raguval
Kuktába tettem 2 db. pulyka alsó combot és az alábbiakat adtam hozzá, nem túl apróra vágva: sárgarépa, gyökét, gomba, fél karalábé, 1 db. nagyobb szem burgonya kockára vágva, zeller, újhagyma, zellerzöld, petrezselyemzöld, 1 db babérlevél, fokhagyma, reszelt szerecsendió, só, bors, vegeta /arány ízlés szerint, ha lett volna itthon még egy kis zöldborsót is tettem volna bele./ Annyi vizet tettem rá, hogy ellepje.
Amikor megfőtt kivettem a húst, a többit áttettem egy lábosba és tejszínes habarással besürítettem, a húst vissza és még egy kicsit együtt forraltam.
| |
|
Don't forget to bookmark us! (CTRL-D)
| |
|
Öröknaptár
Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:
|
|
| |
|
köpönyeg.hu
,
most
fok,
mai előrejelzés:
min ,
max fok,
.
holnapi előrejelzés:
min ,
max fok,
.
további időjárás
| |
|
|
|
tésztacsoda
2007.02.27. 19:00
|
A 2007-es év különleges lesz a Tupperware számára, a termékek szempontjából is.
Nagyon sok termékünknek a legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy az ételkészítés előkészítő munkáit megkönnyítik, annak időtartamát lerövidítik. Ilyen termék az új Tésztacsoda.
Mire tudjuk használni, fontos információk a termékről:
- A Tésztacsodával könnyen és gyorsan készíthetünk különféle édes és sós töltelékkel készült gombócokat. Ezeket főételként és desszertként egyaránt kínálhatjuk.
- Ezt a praktikus konyhai eszközt nagyon könnyű használni, sok időt takaríthatunk meg vele akkor, ha nagyobb mennyiségű gombócot szeretnénk készíteni.
- A termék kialakítása nagyon praktikus. A felület rácsos kialakítása miatt, sima felületű vagy hatszögletű “szoknyával” rendelkező gombócot (ravioli, pelmini) egyaránt tudunk vele készíteni.
- Amikor a nyújtót végig gördítjük a felületen, a különleges kialakításnak köszönhetően a töltelék nem nyomódik ki a két tésztaréteg közül, csak az egyes darabok válnak el egymástól. Megfordítva a rácsot a gombócok kipotyognak belőle.
- A Tésztacsodához tartozik egy kétfunkciós kanál. Egyik oldalával a tölteléket adagolhatjuk és tölthetjük a mélyedésekbe. A másik felével - ha szükség van rá - villámgyorsan átnyomkodhatjuk a gombócokat a réseken.
- A Tésztacsodát helyezzük a 3 Literes Lapos Fagyasztós edény vagy a 3,3 Literes Naptárolós edény fölé, és ebben könnyedén összegyűjthetjük az elkészült gombócokat. Attól függően, hogy azonnal ki akarjuk-e főzni, vagy lefagyasztjuk az előkészített tésztát, máris könnyedén tudjuk mozgatni az elkészült gombócokat.
- Kipróbálás után mindenki meggyőződhet róla, hogy milyen könnyen és gyorsan elkészíthető 40 darab gombóc.
- A Tésztacsodát nagyon könnyű tisztítani, langyos vízben kell elmosogatni.
- A Tésztacsoda négy sarkára tapadó lapocskákat kell felragasztani (benne van a csomagolásban hasonlóan az Új Generációs Kenyértartóhoz), így stabilan megáll az asztalon, a konyhapulton munka közben.
- A Tésztacsodát tehát könnyű használni, tisztítani és tárolni is.
A Tésztacsoda jelenleg - egyes időszakokban - Tanácsadóink és Vendéglátóink számára elérhetőek. Kérjük, kísérje figyelemmel aktuális ajánlatainkat honlapunkon, illetve érdeklődjön Tanácsadójától!
|
|
Hogyan használd:
1. Lisztezd be alaposan a Tésztacsodát! |
|
2. Fektesd rá a kinyújtott tésztát! |
|
3. A mélyedésekbe tegyél az adagoló kanál segítségével 1-1 kanál tölteléket! |
|
4. Fektesd rá a másik tésztalapot! |
|
5. Gördítsd végig a Nyújtót a tésztán! |
|
6. Fordítsd meg a Tésztacsodát úgy, hogy ráilleszted a Fagyasztós Edényre, majd nyomkodd ki a gombócokat az adagoló kanállal! |
|
7. Elkészültek a gombócok főzésre vagy mélyhűtésre. |
|
8. Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a gombócokat!
A különleges ízek kedvelői is fantasztikus új ízeket fedezhetnek fel. Aki nyitott arra, hogy más országok ételeit is megismerje, igazi élmény lesz számára a Tésztacsoda használata. Az elkészített ételek tálalása, fogyasztása egy-egy baráti, családi összejövetel alkalmával biztos sikert fog hozni számára is. |
|
| |
|
|
|
2024. Szeptember
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|
Csokoládé parfé
12 dkg csokoládét lereszelünk, és 4 dl tejszínt kemény habbá verünk. 2 dl tejszínből a 3 tojás sárgájával, a reszelt csokoládéval, ¼ rúd vaníliával és 12 dkg porcukorral forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a formába töltjük, és mélyhűtőben 3-4 órán át fagyasztjuk. Ha kész, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
| |
|
Pármai szelet (34) / Snöcy
4 szelet karaj(de lehet csirkemellből is)
20 dkg rizs
10 dkg mxikói töldség keverék
4 tojás
reszelt sajt
A rizst megpirítjuk,sózzuk,beleöntjük a zöldség keveréket,felöntjük forró vízzel,és puhára főzzük.Közben a húst kicsit kiklpfoljuk,sózzuk,borsozzuk,mindkét oldalát világosra sütjük.
Egy tepsit ki olajozunk,bele tesszük a hús szeleteket,a rizst fészekszerűen köré rakjuk,bele ütjük az egész tojást,úgy hogy a sárgája egyben maradjon,és megszórjuk reszelt sattal,de a tojásra lehetőleg ne kerüljön sajt.Közepesen meleg sütőben megsütjük,amíg a tojás fehérje megszilárdul.
| |
|
„Fóliás csirkecombok”
Ahány személyre főzöl annyi db csirkecomb,bacon szeletek,füstölt kolbi,személyenként 3kis krumpli,személyenként 1 kissebb hagyma,fokhagyma
A combokat besózni,bevagdosi,beledugdosni a f.hagymát,betekerni a baconnel,levágsz egy darab alufóliát/annyi darabot ahány combid van/beleteszed a combot,a hámozott krumplit,a hagymát/egészbe/,a füstölt kolbit,nagyon picit sózod a krumplit és a hagymát.Összecsomagolod a fóliákat,beteszed a csomagokat egy tepsibe,közepes hőn kb 1 órát sütöd.Tálalni úgy szoktam,hogy fóliástól rakom a tányérra,mindenki csomagolja ki magának
| |
|
Csokoládés süti
Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin,
2 dl cukor,
3 tojás,
2,5 dl liszt,
3 ek. kakaó,
2 tk. vaniliáscukor,
1 tk. sütpor,
késhegynyi só (csipet/pici),
1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mézet használni),
1,5 dl vágott dió vagy mogyoró.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a vaniliáscukrot, a sütport, a sót és belevegyítjük
a vajas masszába. Hozzáadjuk a melaszt és a diót. Egy kivajazott, morzsával kiszórt
formába tesszük a tésztát. 3 percig teljes hatásfokon sütjük, 3 perc pihenés, 3 perc
sütés teljes hatásfokon, 3 perc pihenés, végül még 2 percig sütjük (vagy amíg a
tészta megszilárdul). A 'tepsiben' hagyjuk kih7lni. Kockára vágjuk, lehet a tetejére 1
diót tenni díszítésnek. | |
|
&szibarackos túródesszert
Hozzávalók:
8 dkg ráma,
50 dkg túró,
4 tojás,
20 dkg cukor,
1 cs. vaniliás pudingpor,
1 citrom,
5 dkg mandula,
50 dkg szibarack (lehet konzerv is).
A túrót áttörjük, a tojásfehérjékbl készítsünk kemény habot, a megtisztított
mandulát daráljuk le, a gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Reszeljük le a citrom
héját és facsarjuk ki a levét. A rámát cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a
tojássárgákat és a túrót, a reszelt cirtomhéjat, a citrom levét, a pudingport és végül
a tojásfehérjét, majd gondosan keverjük össze. A lecsurgatott gyümölcsöt
egyenletes rétegben helyezzük kb. 2 literes, nagy átmérj. edénybe, erre öntsük a
túrókrémet. Folpackkal takarjuk le és 20 percig süssük a mikróban 500 W-on.
Porcukorral vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
| |
|
|