fincsi-etelek
fincsi-etelek
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
trs oldalak
 
zene
 
brokkoli felfujt

Brokkolifelfjt 1 kg brokkoli 1 dl tykhsleves 2 ek. vaj s, bors, szerecsendi 2 ek zsemlemorzs 1 g. fokhagyma1 ek. petrezselyem 4 tojs 1 dl tejfl vaj a formhoz 1 ek. vz A megpucolt brokkolit a hslvel s a vajjal megfzzk (Mikroplus, 600 W 8-10 perc) Prstjk ( l nlkl) s fszerezzk. Belekeverjk az sszenyomott fokhagymt, a zsemlemorzst, petrezselymet, a tojsokat s a tejflt. Szzuk, borsozzuk. Kivajazott Ultra Plusban elmelegtett stben 200C-on 50 percig stjk. (n gy szoktam, hogy 10 perc 750W , mikr, majd 10 perc pirts a stben, gy gyorsabb.)

 
gombs vacsi
gombs-sonks tszta stben avagy vacsi 30 perc alatt Hozzvalk: 25dkg gomba 20 dkg sonka vagy akrmi ms felvgott n szoktam aprra darabolt csirkemellel is kszteni 1 prhagyma 3dl vz 2dl tejszn 1ek telzest 2gerezd zzott fokhagyma 1-1 mokkskanl: bazsalikom, rozmarings rlt bors 25 dkg ors tszta vagy szarvacska 10dkg reszelt fstlt sajt Elkszts: Felszeleteljk ill. felkockzzuk a zldsgeket s a sonkt. A tejsznt a vzzel s a fszerekkel sszerzzuk a mix-fixben. Az sszes hozzvalt az Ultra+ ednynkbe elegytjk, s 3x 5 percig 650W-on a mikrban meg-megkeverve sszefzzk. Ha a tszta megpuhult rszrjuk a reszelt sajtot s tovbbi 5 percre a mikrba tesszk vagy a stbe hogy a sajt rpiruljon J tvgyat mindenkinek hozz
 
grgs csirke
Grgs csirkecomb A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd letrlgetjk. Egy bgrbe kb. 1deci olajat tesznk, ebbe ntk grg fszerkeverket, kis bazsalikomot, st. Ezt a keverket ntjk a csirkecombokra. Kicsit hagyjuk llni.(ha nincs r id ez ki is maradhat.) Krumplit megpucoljuk, kockkra vgjuk. Egy tepsit picit kiolajozunk, ebbe szttertjk a krumplit, rtesszk a fszeres csirkecombokat. Pici vizet ntnk al, flival lefedve 45 percig stjk 200fokon. Majd levesszk a flit s megpirtjuk. Saltval nagyon finom!
 
pulyka comb tejszinnel
Pulykacomb zldsges, tejsznes raguval Kuktba tettem 2 db. pulyka als combot s az albbiakat adtam hozz, nem tl aprra vgva: srgarpa, gykt, gomba, fl karalb, 1 db. nagyobb szem burgonya kockra vgva, zeller, jhagyma, zellerzld, petrezselyemzld, 1 db babrlevl, fokhagyma, reszelt szerecsendi, s, bors, vegeta /arny zls szerint, ha lett volna itthon mg egy kis zldborst is tettem volna bele./ Annyi vizet tettem r, hogy ellepje. Amikor megftt kivettem a hst, a tbbit ttettem egy lbosba s tejsznes habarssal besrtettem, a hst vissza s mg egy kicsit egytt forraltam.
 
rakj a kedvencek kzz
 
naptr
rknaptr

Nem tudod, milyen napon szlettl?
Vlaszd ki az vet, hnapot s a napot:

v: . Hnap: Nap:

A ht megfelel napja:





 
idjrs

kpnyeg.hu

, most fok,

mai elrejelzs: min , max fok, .
holnapi elrejelzs: min , max fok, .
tovbbi idjrs
 
receptek
receptek : ultra plusz receptek

ultra plusz receptek

  2007.03.04. 10:17

ultra plusz receptek

 Receptek az Ultra Plus ednycsaldhoz

 

Az UltraPlusz klnleges alapanyagbl, az n. likvid kristly polimerbl kszlt. Ez az alapanyag teszi lehetv, hogy a termket mikrohullm s hagyomnyos stben egyarnt lehessen hasznlni. Az UltraPlusz –25C-tl +230C-ig hll. Kifejezetten stben vagy mikrostben val melegtsre, stsre s fzsre fejlesztettk ki, emellett azonban alkalmas fagyasztsra, htszekrnyben val trolsra s tlalsra is.

Az UltraPlusz kt tetvel rendelkezik. A fehr kizrlag a fagyasztban s a htben hasznlhat, a zld pedig a hagyomnyos s a mikrohullm stben.

Javasoljuk, hogy maximum 180C-on hasznljtok az ednyt, hiszen ez a hfok bven elegend akr stshez, akr fzshez! Az UltraPluszt 230C-on legfeljebb 2 rn t szabad hasznlni!

Az UltraPluszt grillezni s a gztzhelyen hasznlni nem szabad, mert az egy pontra koncentrld h megolvasztja az ednyt.

Az UltraPlusz a fagyasztbl azonnal a stbe vagy a mikrohullm kszlkbe tehet – jl tri a nagy hmrsklet-ingadozsokat is.

Az edny als rsze nmileg szlesebb, mint a teteje – ha belenznk az ednybe, ennek rnykt lthatjuk.

A kt fle alatti rsz egy picit vastagabb, hogy nagyobb legyen a flek teherbr kpessge. Fontos azonban, hogy az UltraPluszt a stbl minden esetben kt kzzel vegyk ki! Ha csak az egyik flnl fogva emeljk ki, akkor az tel teljes slya arra az egy pontra nehezedik, gy a fl letrhet. A fl letrse nem garancilis hiba! Mindig hasznljunk konyharuht vagy kesztyt a kivtelkor, mert az UltraPlusz nagyon meleg lesz. Zld tetejt is mindig vigyzva emeljk le, hogy a gz ne gesse meg keznket!

A fzsi id az UltraPlusz esetben rvidebb, mint a hagyomnyos tepsiknl, mivel a tet sszegyjti a prt, s az visszacsepeg az ednybe. Emiatt a hsokhoz, zldsgekhez nincs szksg vz hozzadsra. Ha a hst pirosra akarjuk stni, az utols 5-10 percre vegyk le az UltraPluszrl a tetejt! Alacsonyabb teleknl (pl. slt csirkecombok esetben) helyezzk a hst a tetbe, s abban pirtsuk meg!

Az UltraPlusz lehetsget ad arra is, hogy a ftelt s a kretet egyszerre ksztsk el: helyezzk az ednybe a hst, a tetbe pedig a rizs-, krumpli- vagy zldsgkretet, s a kettt egymsra helyezve sssk. Sok idt s energit sprolhatunk gy!

Az elkszlt teleket kizrlag manyag eszkzkkel merjk ki az UltraPluszbl, mert a fm eszkzk, ksek felsrtik a fellett. (Mg a Kanlbazr Torta is tl les!)

Ha kenyeret vagy stemnyt stsz az UltraPluszban, tapasztalni fogod, hogy a kislt tszta azonnal nem jn ki az ednybl: pr percet vrni kell. Nem szabad azonban a forr UltraPluszt az asztallaphoz tgetni, mert eltrhet!

Ugyancsak krt tehetsz ednyedben, ha fagyott, csontos hst prblsz beleerltetni.

Mg nhny szt az UltraPlusz tiszttsrl. Az edny s a tetk mosogatgpben mosogathatk, de javasoljuk, hogy mosogatszeres meleg vzben mosogasd el rgtn a hasznlat utn. Ha az tel beleg az ednybe, nem szabad srolni! ztasd mosogatszeres meleg vzbe 2 rra, slyosabb esetekben egy jszakra – ezutn mr knnyszerrel elmosogathatod.

Ha zsros kzzel fogjuk meg ednynket sts eltt, a zsr rg az edny falra, s barna folt keletkezik – ez is eltvolthat ztatssal, vagy ersebb konyhai tiszttszerekkel (pl. Konyhai Domestos). Jobb azonban, ha sts eltt letrljk ednynk kls falt. Emellett gyeljnk arra is, hogy a st bels fala tiszta legyen, mert a sttrbl az ednyre kerl kosz szintn rg az ednyre. A foltosods az edny hasznlhatsgt nem befolysolja, s nem garancilis hiba!

Tudnod kell, hogy mr az els hasznlat megltszik az ednyen, s tbb nem lesz ugyanolyan, mint jkorban.

Az elmondottakat betartva hossz ideig szp s praktikus darabja lesz konyhdnak az UltraPlusz!

 

Sonks zldsgtorta

Hozzvalk: 20-20 dkg gpsonka s baconszalonna felkockzva,1 csomag, fagyasztott leveles tszta, 1dl tejfl, 2 dl tejszn, 1-1 ek vaj,2 tojs, 50 dkg vegyes zldsg felkockzva fagyasztott, vagy friss) Dsztshez: pl. koktlparadicsom, pfefferoni paprika, sajt stb. Fûszerek: 1 gerezd, sszezzott fokhagyma, trkony, bazsalikom, oregno.

Elkszts: Amg a tszta kienged: Vajon zldsgeket megprolni. Szalonnt sajt zsrjban a sonkval megpirtani. Tejsznt-tejflt-fokhagyma, tojs, fûszereket sszekavarni,majd a zldsgekhez kavarni. Ha a tszta felengedett kr alakra kinyjtani. Az Ultra Plust kivajazni, bele a tsztt gy, hogy krben felrjen, s egy kicsit majd vissza is tudjuk hajtani a tetejre. Rtegenknt bele a sonks egyveleg majd a zldsges. (Kb.2x elg, nem kell tl gyakran). Vgn a tszta szleit szpen rbortani(1-2 cm szlesen), gusztusosra formzni. Tetejt zls szerint dszteni. Stõbe tenni: kb 30-40 perc, 200 fokon. Ha ksz, kivenni a tortaformbl s szpen tlalni. (sszell, mint egy torta, szeletelhetõ).

Ajnlottt Tupperware termkek: Gyrlap, Nyjt, Maxi-Mix, tlals Kristlyban

 

 

Gibanica / Horvt tel /

 

Hozzvalk :   2 csomag rteslap, 3 db egsz tojs, 30 dkg tehntr,15 dkg juhtr,1 dl kristlyvz,1 dl olaj, 1 dl tejfl, pici s

Elkszts :  A tojsokat a sval a mix-fixben felverjk, a tbbi hozzvalval  sszekeverjk. Az Ultra Pluszt kiolajozzuk. 1 sor rteslap, 1 rteg massza,  rteslap, massza.  A tetejre rteslap kerl. A tetejt megkenjk  1 egsz tojs, pici olaj, kevs kristlyvz  keverkvel. Elmelegtett stbe  tesszk. 5 percig forr stben, majd 35 percig kzepes hfokon stjk. Ha ksz, egy kicsit llni  hagyjuk.

 

Lencse csben stve

 

Hozzvalk: 20 dkg lencse, 30 dkg darlt hs, 10 dkg hagyma, 10 dkg fstlt szalonna, s, bors, piros arany, 2-3 dl tejfl, 15 dkg vri sajt, 2 db tojs, egy kis liszt

Elkszts: Ss vzben puhra fzzk a lencst. A kockra vgott fstlt szalonnt az Ultra Pluszban 650W-on kiolvasztjuk fed alatt kb.5-6 perc alatt, flidben megkavarjuk. Hozzadjuk a finomra vgott vrshagymt s 2 percig 650 W-on dinszteljk. Belekeverjk a darlt hst, fszerezzk s a mikrban 6-8 percig proljuk, majd jl megkeverjk s jra 6-8 percre visszatesszk. A leszrt lencsvel ezutn sszekeverjk s lentjk a reszelt sajt, tejfl, tojs s liszt keverkvel. Elmelegtett stben stjk (180 fokon) 15 percig.

 

Grg rtes padlizsnnal

 

Hozzvalk:1 db nagyobbacska padlizsn, ½ kg darlt pulyka vagy sertshs, 1 fej hagyma, s, bors, pirospaprika, 1 cs 6db-os rteslap, 3 dkg vaj, 3 ek. liszt, szksg szerint tej

A padlizsnt felkarikzzuk s beszva 1 rn t llni hagyjuk. A hagymbl, hsbl s a fszerekbl prkltet fznk. A vajbl, a lisztbl s a tejbl besamelt ksztnk. A szgletes Ultra Plust olivaolajjal kikenjk s beletertnk egy rteslapot. Erre tesznk a prkltbl, a leitatott padlizsnszeletekbl s a besamelbl.gy folytatjuk, amg tart az alapanyagokbl. A rakottas tetejre rteslap kerljn, melyet megkennk oliva olajjal. Elmelegtett 180C-os stben 35 percig stjk, majd melegen egytltelknt, eltelknt, esetleg friss saltval tlaljuk.

 

Rizsen slt csirkemell

 

Hozzvalk:1 doboz gyorsrizs, 40-50 dkg csirkemell vagy pulykamell, 3 dl tejszn, kevs vz, 4-5 ek. darabolt anansz, 1 ek. mustr, 4-5 szelet ftt csszrszalonna, a tetejre reszelt sajt vagy lapka sajt

Az Ultra Plusba ntjk a 2 zacsk rizst. Rtesszk a megmosott s befszerezett, cskokra vgott csirkemellet. Erre halmozzuk az ananszt, a mustrt, a fokhagymt, rntjk a tejsznnel elkevert ½ dl vizet .A tetejt szalonnval bebortjuk. Ezutn mikro stben 6-8 percig 750 Watton elstjk, majd stben 20-25 percig 180 C-on kszre stjk. 15 perc elteltvel megszrjuk a reszelt sajttal.

 

Brokkolis csirkemell szezmmagos fokhagyms rizzsel

Hozzvalk 4 fõre: 2 db csirkemell lefilzve s flbeszeletelve, csirke villmpc, 70 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 5 szelet bacon szalonna, 2-3 ek. oliva olaj, 3 dl tejszn, 20 dkg trappista sajt, 30 dkg rizs, 10 dkg szezmmag, 3 ek. olva olaj, s, bors

Elkszts: Az elõre bepcolt csirkemell filket az Ultra Plusz ednyben vagy Mikropluszban 3-4 per alatt elõpuhtjuk. Az Ultra Plusz edny aljba kt-hrom evõkanl olvaolajat s tejsznt ntnk, belefektetjk a hsszeleteket. Minden szelet hsra egy szelet sajtot tesznk, valamint rhalmozzuk a brokkilt, s megszrjuk az aprra vgott fokhagymval. A brokkoli tetejre 1-1 szelet bacont tertnk s megntzzk a maradk olvaolajjal valamint a tejsznnel. Befedjk s 15 percre a stõbe tesszk, majd a tetõt levve ujabb 5-6 perc alatt pirosra stjk a bacont is.

Ezalatt elksztjk a szezmmagos rizst a kvetkezõkppen:  Tûzhelyen 2-3 evõkanl olvaolajon megpirtjuk a fokhagymt s a szezmmagot. Az 1 literes Mikroplussz Kannban sszekeverjk ezt a megmosott rizzsel, majd felntjk annyi vzzel, hogy ppen ellepje. A mikr legmegasabb fokozatn 8 percig fzzk, majd megkeverve, mg egyszer annyi vzzel felntve ismt 8 percre visszatesszk.

 

Bjtatott csirke

 

Hozzvalk: 1 kg csirkemell-fil, 4 zsemle, 4 tojs, 1 doboz gombakonzerv (cc. 500 g), 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, kikenshez margarin, s, rlt bors, 1 csomag petrezselyem zldje. Tej amennyi a hst ellepi.

Elkszts: elz este a csirkehst megztatom  a tejben, amibe 2 gerezd fokhagymt szzezzva elkevertem. Htbe rakom a felhasznlsig.
A zsemlket beztatom, a gombt felszeletelem, az aprra vgott hagymt olajon megprolom. Beleteszem a gombt s kt gerezd zzott fokhagymt, megpirtom. Hlni hagyom. A zsemlket kinyomkodom, a petrezselyem zldet aprra vgom. sszekeverem a zsemlyt a tojssal, a lehlt gombval, petrezselyemmel, sval, borssal. A kikent UltraPlusz-ba rtegesen behelyezem a hozzvalkat. Elszr tltelk, r a szott, borsozott (szrazra trlt) hs, stb., a tetejre tltelk kerljn. A stt 180
C-ra elmelegtem. Zrt fedvel beteszem az ednyt 20 percre, majd fed nlkl pirosra stm. Az ednyben hagyom pihenni, kiborts utn szeletelhet, kretknt majonzes burgonya, vagy kukorica illik hozz.

Tejsznes dis tarja

Hozzvalk: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbsz karikk, s bors, 2 dl tejszn, 2 dl ketchup, 2 ek.darlt di

Elkszts: A hsokat szzuk, borsozzuk zls szerint. Az Ultrapluszba kt szelet hs kz rakjunk hagyma s kolbsz karikkat, s egy szelet bacon szalonnt. A Mix-Fix-ben rzzuk ssze a tejsznt, a ketchupot a dit s ezt ntsk r a hsokra. Az Ultrapluszba sssk tetõvel 180-200C-on 1 rn t. 20 perc pihentets utn krumplis fnkkal knlhatjuk.

Tupperware termkek: Ultraplussz edny, Mix-Fix, Tupperware Konyhai Ks, Friss Torony Vgdeszka

Zldsges tszta Ultra Plusban

Hozzvalk:

4 kzepes krumpli

15 dkg szraztszta /fodros nagykocka/

20 dkg gpsonka

4 kzepes  paradicsom

1 prhagyma /ha nincs finom lilahagymval is/

¼ liter tejszn

20 dkg sajt

s, bors

Elkszts:

1./ A krumplit meghmozzuk s kis darabokra vgjuk.

2./ A sonkt s a paradicsomot felkockzzuk, a prhagymt karikkra vgjuk.

3./ Az sszevgott hozzvalkat sszekeverjk a szraztsztval /nyersen, nem kell

     megfzni/, hozzadjuk a tejsznt s jl megfszerezzk. Jl sszekeverjk, majd

     az UltraPlusz ednybe tessszk.

4./ A reszelt sajtot az tel tetejre tertjk. Elmelegtett stben 180 oC-on 60 percig

     stjk. Termszetesen mikrostben is kszthet, igy rvidebb id alatt

    megpuhulnak  a hozzvalk. Ekkor az utols 5 percre tegyk t az ednyt a stbe,

    hogy a sajt egy picit megpiruljon.

 

Kenyr kovsz nlkl

Hozzvalk: (alaprecept)
50 dkg liszt (sima, flfogs)
2 mokksk. s
kovszt helyettest anyagok :
1 mokksk. cukor
3 dkg leszt
2 evkanl almaecet
4,5-5 dl langyos vz
Langyos vzben feloldom a st, cukrot, lesztt s az almaecetet. A kelesztben lv liszthez ntm, sszekeverem (lgy galuska tsztaszer). Kelesztem 10-15 percig. Ezutn finoman tkeverem s indul a msodik keleszts! (ez rvid id, kb.5-6 perc) Ezalatt vkonyan kikenem olvaolajjal az Ultra plusz oldalt s aljt, s a msodszor megkelt tsztt gyrlapra bortva finoman tigazgatom, (gmblytem) s az ultra Pluszba teszem. Fed nlkl hideg stbe teszem, 180 fokon szp pirosra stm.
Ha magos kenyeret stk a msodik keleszts eltt teszem bele a natr magokat. Minden zest anyagot , amit az alaptszthoz szeretnk adni pl. fokhagyma, a msodik keleszts eltt keverek bele!

Stria metlt Ultra pluszban

 

 Hozzvalk :
1/4 kg szles metlt, ¼ kg tr
4 dl tejszn, 4 tojs, mazsola
5 ek. cukor
citromhj (reszelt)
margarin
vanlis cukor
 Margarinnal kikenjk az Ultra Plusz ednyt. A trba belekeverjk a tojsok srgjt, a cukrot, a mazsolt, a reszelt citromhjat s vatosan sszekeverjk a felvert tojsfehrjkkel. A tsztt kicsit sszetrjk, hozzntjk 4 dl tejsznt s sszekeverjk a trs masszval. Belentjk az Ultra Pluszba s mikrban 650 W-on 20 percig, majd stben 15 percig stjk.

 

 

Gyors kposzta Ultra Pluszban

60 dkg savany kposzta
15 dkg fstlt tarja vagy sonka
20-30 dkg apr hs
1 nagy fej vrshagyma
2-3 paprika, lehet piros s zld szn is
1 paradicsom
2 kiskanl pirospaprika
rlt bors, babrlevl
3 dl forr vz
3 dl tejfl
1 kiskanl kemnyt
A hozzvalkat aprra vgjuk, a fszerekkel mindent sszekevernk s az ednybe tesszk, a tejfls habarst kivve. Mikrban 10 percig magas fokozaton melegtjk, amg t nem forrsodott. Ekkor felntjk a forr vzzel s kb.300 W-on 20 percig fzzk fedvel.
Majd a stben kb.20 perc alatt befejezzk. Tejfls habarssal dsthatjuk.

J tvgyat kvn: Sli Ancsa s a 24-es csoport

 

Baconba bjtatott fasrt

 

Hozzvalk: 40 dkg darlt hs, 2 tojs, 2 zsemle tejben v. vzben ztatva, s, bors, pirospaprika, fokhagymapor, zsemlemorzsa, mustr, petrezselyem zld, 15 dkg szeletelt bacon.

Elkszts: A hst a fszerekkel jl sszekeverni. A szalonnkat szp sorban

egymsra fektetni, kzpre kerl a fasrt, al s a tetejre lehet rakni vgott petrezselymet. Betakarni a szalonnkkal, alulra kerljn ahol sszer a szalonna. Az ultraplusz alagtba rakni tetvel, 200 fokon 1 ra 20 percet stni, hogy szp ropogs legyen a szalonna. Az alagtbl kivve szpen lehet szeletelni.

 

Csben slt burgonya hssal

 

Hozzvalk: 4 db kzepes mret burgonya vkonyra szeletelve,  30 dkg darlt pulykahs,  3 evkanl vaj, 2,5 dl tej, 2 db tojs, 2 dl tejfl, 2 gerezd fokhagyma,

15 dkg reszelt sajt, frissen rlt bors, slt csirke fszerkeverk, s, aprra vgott petrezselyem.

Elkszts: Az Ultraplusz edny aljra kenjk a vajat, betertjk a burgonyval, megszzuk

Rtesszk a hst s megszrjuk a fszerkeverkkel. A maradk burgonyval bebortjuk.   A Mix-fixbe ntjk a tejet, a tejflt, a 2 db tojst, az aprra vgott fokhagymt, a borsot, st s  a petrezselymet, sszerzzuk, majd rntjk a rakottas tetejre. Reszelt sajtot tesznk a tetejre s 650 W-on

30 percig mikrzzuk, amg a burgonya megpuhul. Kzben 180C-ra elmelegtjk a stt s mg ebben is 15 percig pirtjuk az tel tetejt

Karfiolfelfjt

Hozzvalk :
Kb. 1-1,5 kg karfiol, rzsira szedve
1 nagy tejfl (450ml)
20 dkg gpsonka
20 dkg fstlt sajt
1 evkanl margarin vagy vaj
6 egsz tojs
s, rlt bors, rlt szerecsen di

Elksztse: Az aprra szedett, vgott karfiolt szzuk, szerecsen dival megszrjuk,
kevs vzzel Ultra Plusz ednybe rakjuk. Tetejre egy kanl margarint tesznk. Az ednyt tetvel egytt 600 W-on 20 percre a mikroba tesszk.
A tejflt, tojst s a fszereket sszekeverjk, belerakjuk a reszelt sajtot, a kockra vgott sonkt, s rntjk a karfiolra.
180 fokra melegtett stben, fed nlkl 15-20 percig stjk.

Nem lehet abbahagyni csirke / Pestin Irn receptje /

 

Beszs utn a csirkedarabokat papriks lisztbe forgatjuk. Vajjal, vagy margarinnal kikent ULTRA plusz ednybe egyms mell tesszk.

A tetejre lila hagymt karikzunk.

3-4 dl tejflt, 1 dl olajat, 1 teskanl telzestt, 2 gerezd sztnyomott fokhagymt, 10 dkg reszelt sajtot sszekevernk s a hagyma tetejre ntjk.

Fedvel 8 percre 650 W-on proljuk.  Ezutn elmelegtett stben 10-12 percig stjk fed nlkl.

Amg a stben sl a mikro kannban hjban ftt burgonyt kszthetnk.

A burgonyt megmossuk, megszrjuk a hjt. 600 W-on   6-8 perc a mennyisgtl fggen.

           

Sonks brokkolilepny

 

Hozzvalk: a lepnyhez: 25 dkg liszt, 1 tojssrgja, s, 5 dkg margarin, 2-3 ek langyos vz. A tltelkhez: 50 dkg brokkoli, szdabikarbna, 15 dkg sonka, 2 tojs, 2 dl tejfl, rlt fehr bors. A tetejre : 5 dkg reszelt sajt.

Elksztse: A tszthoz valkat gyorsan sszegyrjuk, s legalbb fl rra htszekrnybe tesszk. Ezalatt a brokkolit megtiszttjuk, lobogva forr enyhn ss, szdabikarbns vzben roppansra proljuk, majd lecsepegtetjk. Hasznljuk a Tlalmestert vagy a Mikroprolt. A szdabikarbnbl csak kshegynyi kell a vzbe, ettl marad szp, lnk a brokkoli szne. A tsztt kinyjtjuk, s az Ultraplusz ednynk aljt s szleit kibleljk vele, eltte az ednyt vkonyan kenjk meg a margarinnal. A sonkt kockra vgjuk, a tsztra szrjuk, a brokkolit pedig csinosan elrendezzk rajta. A felvert tojsokat a tejfllel elhabarjuk, szzuk, borsozzuk, vgl a brokkolira ntjk. Hasznljuk a Mix-Fixet vagy a Maxi-Mixet. Tetejre a reszelt sajttal meghintve, forr stbe tolva megstjk. 45-50 perc alatt elkszl, forrn tlaljuk.

 

CUKKINIVEL S PADLIZSNNAL RAKOTT SPAGETTI

Hozzvalk:30 dkg spagetti, s, rlt bors, 2 db cukkni, 3 dl tej vagy tejszn, 3 db tojs, Rama margarin (a tl kikenshez), 10 dkg reszelt sajt (a tetejre)

 

A spagettit a tlalmesterben kifzzk, leszrjk s lecsepegtetjk. A cukknit s a padlizsnt megmossuk, majd hosszban vkony szeletekre vgjuk. A padlizsnt beszzuk, nhny percig llni hagyjuk, majd lebltjk. (A Szrcsodba szedve a vizet lecspgtetjk, gy elveszti a kesernys zt.) A 3 l-es Ultapluszba rakjuk, de eltte kikenjk margarinnal. Egy rteg spagettit belerakunk. Cukkni s padlizsnszeletekkel befedjk, majd jabb adag spagetti kvetkezik. A rtegezst addig folytatjuk, amg a hozzvalkbl tart, gyelve arra, hogy a tetejre cukkni, padlizsn kerljn.

A tejet a tojsokkal sszekeverjk, sval, pici borssal zestjk s a tsztra ntjk. A tetejt reszelt sajttal meghintjk s elmelegtett stben szp aranysrgra stjk. Stben 160 C fokon, 25-30 perc.

Elksztsi id: 1 ra  (brahm Ica receptje)

 

GOMBS RAGU BURGONYAKABTBAN

Hozzvalk: 40 dkg pulyka- vagy csirkemell,1 prhagyma, 20 dkg gomba, 1-1 zld s piros paprika, 1 ek. Olaj, s, bors, 2 + 1 dl tejszn, 2 ek. Finomliszt, 1 kis csokor petrezselyem, 80 dkg burgonya, 3 tojs srgja,8 dkg vaj vagy margarin, rlt szerecsendi

Minden hozzvalt cskokra vgunk. A Mikropluszba megfzzk a krumplit. Az Ultrapluszba tesszk az olajat s a hst. 5 percre 600 W-on lefeddve betesszk a mikrba. Utna rtesszk a hagymt, gombt, paprikt, megszzuk, borsozzuk. jra lefedjk s visszatesszk 10 percre. A 2 dl tejsznbe tesszk a lisztet, rntjk a hsra s 2 percre visszatesszk. A krumpliprt tojssrgjval, a tejsznnel kikeverjk. A hsra rtertjk a krumpliprt s a stbe betesszk pirtani 10-15 percre 180 C fokon.

Tupperware termkek: ks, vgdeszka, Mix-fix, krumplinyom, kanlbazr torts, Ultraplusz, fszeresek, kever mesterfogs     (Dgi Bln receptje)

 

GOMBS VAGDALT

Hozzvalk: 50 dkg darlt hs, 30 dkg gomba, 20 dkg rizs, 1 fej vrshagyma, 1 tojs, 1 zsemle, 2 dl tejfl, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszn, 1 ek. olaj, s, rlt bors, piros paprika, 1 cs. Petrezselyem, sajt.

Elksztse: A hagymt olajon a Mikropluszban kicsit megfuttatom. A vkonyra szeletelt gombt beleteszem, valamint r a st, borsot, petrezselymet. Ngy percig 700 W-on prolom.

Az Ultrapluszba beleteszem a rizst, 5 ek. vzzel meglocsolom. A darlt hsbl, zsmlbl, fokhagymbl, tojsbl fasrt alapot ksztek. Rhelyezem a fele hst a rizsre, erre a prolt gombt, majd a tetejre a maradk hst.

Mix-fixben sszerzom a 3 ek. vizet, a tejflt s a tejsznt, majd rntm a hsra. 700 W-on a mikrban 10 perc. Majd a stben 180 C fokon fedvel 10 perc, majd vissza a reszelt sajttal mg 5 percre, hogy rpiruljon.

 

 

Tejfls csirkecomb:

Hozzvalk: Csirkecomb, tejfl, sajt, vz, s

A csirkecombokat megmossuk, brt eltvoltjuk. Tejflbe forgatjuk s az Ultrapluszba helyezzk egyms mell. Ss vzzel felntjk gy, hogy a csirke combok felig rjen a vz. Tet nlkl 20-25 percig 200 fokon stjk, majd megszrjuk reszelt sajttal, s tovbbi 20-25 percig stjk.

A stsi id fgg a st milyensgtl, s a csirke kortl!

Kretet csak azoknak ajnlok, aki nem fogyzik, kret nlkl ugyanis nagyon j ftel a sztvlaszt dithoz.

 

Hasznlt termkek:

ks, ultraplusz, sajtreszel

 

Rakott zldbab:

Hozzvalk: 40-50 dkg zldbab, 25 dkg darlt pulykahs, s, bors, majornna, hsfszer, hagyma, tejfl, 1-2 tojs, sajt

A zldbabot a mikroprolban 15 perc alatt megproljuk. (sval, vegetval megszrhatjuk). Az aprra vgott hagymt olajon vegesre proljuk, majd rdobjuk a darlt hst. zls szerint fszerezzk, majd ha megdinszteltk, hozzkeverjk a tejflt, tojst, egy kis reszelt sajtot. A kiolajozott ultrapluszban (de a szilikon kirlyban is isteni) egy rteg bab, egy rteg hs megoldssal rakottast ksztnk. A tetejre tejflt s sajtot tesznk. 30-35 perc alatt lass tzn kszre stjk.

Kicsit hagyjuk a formban kihlni, majd tlcra bortjuk, s a vkony szeletekre vgva tlaljuk.

 

Sonkba tekert sprga

A sprgt cukros vzben megproljuk.  Prgai sonkba tekerjk. Az Ultra plusz  tetejt kivajazzuk. A sprga tekercseket beletesszk gy, hogy a sprga hegye az edny vge fel legyen. 2 tejflt, 3 tojst, 2 – 3 evkanl mustrt, borsot sszekevernk, a tekercsekre ntjk, reszelt sajttal megszrjuk. Mikrban 12 perc, vagy stben 20 perc alatt sl meg. A mikrbl tehetjk a stbe pirulni.

Slt csirkt adunk hozz.

A csirke darabokat olvasztott vaj, egy kvskanl pirospaprika, bors, provanszi fszer, s keverkvel kenjk meg. Az Ultra plusz ednybe tesszk. Msfl kg csirke prolsi ideje mikrban 15 perc. A prolsi id 10 deknknt 1 perccel n. Elmelegtett stben pirtjuk.

 

Az ultra plussz ednybe tesszk a csirkt, a tetbe a sprgt. A tett az ednyre tve egyszerre tehetjk a mikrba. A stbe egyms mell tve egytt pirulhat.

 

SONKS SAJTOS CSIRKEROPOGS (Ultra+)

Hozzvalk: 40 dkg csirkehs, 20 dkg fstlt sonka, 10 dkg fstlt sajt, 2 dl tej, 2 dl tejfl, 2 tojs, 1 vastag szelet kenyr, 5 dkg vaj, s, bors

Elkszts: A csirkehst s a sonkt apr kockkra vgjuk. A kenyeret a tejben megztatjuk s a hsokkal meg a vajjal sszekeverjk. Szzuk, borsozzuk, s kivajazott Ultra + ednybe tesszk. A sajtot lereszeljk, s felt a tojsokkal s a tejfllel Mix-fixben sszerzzuk. A hsra a ntjk s rszrjuk reszelt sajt msik felt is. Lefedve, mikroban 15 perc alatt 650 W-on elfzzk. Majd jabb 15 percre elmelegtett stbe toljuk. Kzepes lngon, az utols 5 percet fed nlkl stjk.

 

Lecss hs

Hozzvalk: 1 db kzepes hagyma, 1 db nagy fehrpaprika, 3 db paradicsom, ½ kg pulykamell, s, bors, vegeta. ntet a tetejre: 1 dl tej, 1 pohr tejfl, 2 ek liszt. ( Mix-Fixben sszerzzuk)

Elksztse: A zldsgeket kockkra vgjuk s 1 dl olajon 3-4 percig proljuk a Ultrapluszban. Ezutn a cskokra vgott pulykt rhelyezzk, ezt 5 percre visszatesszk a mikrba, majd ezutn rntjk az ntetet s 10 percre ismt visszatesszk. Kretknt: ss burgonya vagy tszta.

 

Tejsznes dis tarja

Hozzvalk: 6 szelet tarja (nem kell kiklopfolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbsz karikk, s bors, 2 dl tejszn, 2 dl ketchup, 2 ek.darlt di

Elkszts: A hsokat szzuk, borsozzuk zls szerint. Az Ultrapluszba kt szelet hs kz rakjunk hagyma s kolbsz karikkat, s egy szelet bacon szalonnt. A Mix-Fix-ben rzzuk ssze a tejsznt, a ketchupot a dit s ezt ntsk r a hsokra. Az Ultrapluszba sssk tetõvel 180-200C-on 1 rn t. 20 perc pihentets utn krumplis fnkkal knlhatjuk.

 

 
ra
 
szmllo
Induls: 2007-02-27
 
naptr
2025. Jnius
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
hnyan vagyunk most!
ltotag olvassa a lapot.
 
csoki parf
Csokold parf 12 dkg csokoldt lereszelnk, s 4 dl tejsznt kemny habb vernk. 2 dl tejsznbl a 3 tojs srgjval, a reszelt csokoldval, ¼ rd vanlival s 12 dkg porcukorral forr vzgz fltt krmet ksztnk. A kihlt krmmel lazn sszekeverjk a tejsznhabot. A masszt a formba tltjk, s mlyhtben 3-4 rn t fagyasztjuk. Ha ksz, tejsznhabbal, csokoldntettel, gymlcskkel, befttekkel dsztjk.
 
prmai szelet
Prmai szelet (34) / Sncy 4 szelet karaj(de lehet csirkemellbl is) 20 dkg rizs 10 dkg mxiki tldsg keverk 4 tojs reszelt sajt A rizst megpirtjuk,szzuk,belentjk a zldsg keverket,felntjk forr vzzel,s puhra fzzk.Kzben a hst kicsit kiklpfoljuk,szzuk,borsozzuk,mindkt oldalt vilgosra stjk. Egy tepsit ki olajozunk,bele tesszk a hs szeleteket,a rizst fszekszeren kr rakjuk,bele tjk az egsz tojst,gy hogy a srgja egyben maradjon,s megszrjuk reszelt sattal,de a tojsra lehetleg ne kerljn sajt.Kzepesen meleg stben megstjk,amg a tojs fehrje megszilrdul.
 
folis csirke
„Flis csirkecombok” Ahny szemlyre fzl annyi db csirkecomb,bacon szeletek,fstlt kolbi,szemlyenknt 3kis krumpli,szemlyenknt 1 kissebb hagyma,fokhagyma A combokat beszni,bevagdosi,beledugdosni a f.hagymt,betekerni a baconnel,levgsz egy darab aluflit/annyi darabot ahny combid van/beleteszed a combot,a hmozott krumplit,a hagymt/egszbe/,a fstlt kolbit,nagyon picit szod a krumplit s a hagymt.sszecsomagolod a flikat,beteszed a csomagokat egy tepsibe,kzepes hn kb 1 rt std.Tlalni gy szoktam,hogy flistl rakom a tnyrra,mindenki csomagolja ki magnak
 
csokis sti
Csokolds sti Hozzvalk: 100 g vaj vagy margarin, 2 dl cukor, 3 tojs, 2,5 dl liszt, 3 ek. kaka, 2 tk. vaniliscukor, 1 tk. stpor, kshegynyi s (csipet/pici), 1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mzet hasznlni), 1,5 dl vgott di vagy mogyor. A vajat a cukorral habosra keverjk, kzben egyenknt hozzadjuk a tojsokat. sszekeverjk a lisztet, a kakat, a vaniliscukrot, a stport, a st s belevegytjk a vajas masszba. Hozzadjuk a melaszt s a dit. Egy kivajazott, morzsval kiszrt formba tesszk a tsztt. 3 percig teljes hatsfokon stjk, 3 perc pihens, 3 perc sts teljes hatsfokon, 3 perc pihens, vgl mg 2 percig stjk (vagy amg a tszta megszilrdul). A 'tepsiben' hagyjuk kih7lni. Kockra vgjuk, lehet a tetejre 1 dit tenni dsztsnek.
 
szibarackos turos sti
&szibarackos trdesszert Hozzvalk: 8 dkg rma, 50 dkg tr, 4 tojs, 20 dkg cukor, 1 cs. vanilis pudingpor, 1 citrom, 5 dkg mandula, 50 dkg szibarack (lehet konzerv is). A trt ttrjk, a tojsfehrjkbl ksztsnk kemny habot, a megtiszttott mandult darljuk le, a gymlcst mossuk s tiszttsuk meg. Reszeljk le a citrom hjt s facsarjuk ki a levt. A rmt cukorral keverjk habosra, tegyk hozz a tojssrgkat s a trt, a reszelt cirtomhjat, a citrom levt, a pudingport s vgl a tojsfehrjt, majd gondosan keverjk ssze. A lecsurgatott gymlcst egyenletes rtegben helyezzk kb. 2 literes, nagy tmrj. ednybe, erre ntsk a trkrmet. Folpackkal takarjuk le s 20 percig sssk a mikrban 500 W-on. Porcukorral vagy tejsznhabbal dszthetjk.
 

Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG